Wie zijn wij? Wij zijn een groep bevlogen mensen in Gelderland die zich willen inzetten voor het behoud van de natuur, rust en de schone lucht!

Wat doen we nog meer? Wij zetten ook andere belangrijke onderwerpen op de agenda bij beleidsmakers en politici. Zo zijn de vee-industrie met haar megastallen, het ‘ontgastoerisme’ van schepen op de Rijn en de Waal en het bij herhaling overtreden van de regels door een afvalverwerkingsbedrijf zware dossiers die op de agenda moeten blijven staan van politici en beleidsmakers op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau.

Mensen! Jong en oud – u allen kunt ons helpen met hand- en spandiensten, met het organiseren van bijeenkomsten en (kleine) acties.

Gelderland is het redden waard – helpt u ons redden?

Red de Rust in Hoenderloo en Red Gelderland maken carnavalskraker

‘Effe Wachten… Vliegtuig!’ carnavalesk protest tegen Lelystad Airport

Hoenderloo  – ‘Effe Wachten… Viegtuig!’ is een onvervalste Veluwse carnavalskraker waarin Banjo Eekhoorn, alias Prins Carnaval, de draak steekt met de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport. Opnieuw werkten de Werkgroep Red Gelderland en Red de Rust in Hoenderloo samen aan een muzikaal protest, waarbij ook gelachen kan worden…

Vlak voordat het carnaval in alle hevigheid losbarst, lanceren Red Gelderland en Red de Rust in Hoenderloo hun carnavalskraker, ‘Effe Wachten… Vliegtuig!’. Met carnaval is het een goede gewoonte is om maatschappelijke kwesties op de hak te nemen. Dat doet Banjo Eekhoorn, dit keer in de hoedanigheid van Prins Carnaval, met de uitbreidingsplannen en laagvliegroutes van Lelystad Airport, zowel in de tekst als in de videoclip.

Op de melodie van het ‘Pizzalied’ van André van Duin hebben de actiegroepen een nieuwe tekst geschreven die door de rasechte Veluwenaar Banjo Eekhoorn is ingezongen. Voor degenen die het Veluws dialect niet (zo goed) beheersen, is het lied volledig ondertiteld. Dus iedereen kan meezingen. Ook met de oproep van Banjo : “Dus roep zo hard je kan: “Stop vliegveld Lelystad meteen!” en de nieuwe bestemming die hij voor het terrein van de luchthaven in gedachten heeft.

Eerder maakten Red – de Rust in Hoenderloo en Red Gelderland ‘De Fabeltjeskrant – Editie Lelystad Airport’, inmiddels ruim vierduizend keer bekeken op youtube,  en ‘Twaalf Dagen met Kerstmis – Lelystad Airport’, goed voor circa duizend views.