Red Gelderland, nu het nog kan!

De werkgroep Red Gelderland zet zich in voor een STOP op de uitbreiding van Lelystad Airport en voor inperking van de luchtvaart. Om dit werk voort te kunnen zetten, hebben wij actiematerialen en een goede website nodig. Doneer jij ook zodat Gelderland gered kan worden?

https://voorapeldoorn.nl/nl/projects/redgelderland

De Werkgroep Red Gelderland zet zich in voor een STOP op de uitbreiding van Lelystad Airport en voor inperking van de luchtvaart. Daarnaast maken wij ons sterk voor natuurvolgend bosbeheer, voor duurzame landbouw, voor hernieuwbare energie, voor dierenwelzijn en voor handhaving van beleid. En, vooral, voor rust en schone lucht! Om dit werk voort te kunnen zetten, hebben we actiematerialen zoals flyers en een goede website nodig. Samen kunnen wij Gelderland redden, doneer jij ook?

Waarom is dit zo belangrijk?
De kernwaarden van Gelderland (natuur, rust en schone lucht) staan ernstig onder druk. De explosief gegroeide luchtvaart, de dreigende uitbreiding van Lelystad Airport met lange laagvliegroutes, de toename van het aantal vliegbewegingen van vliegveld Teuge en de uitbreiding van helikoptervluchten van vliegbasis Deelen zijn enkele actuele dossiers die natuur, rust en schone lucht bedreigen.

De ruim dertig Gelderse natuurgebieden vormen de longen van Nederland. Maar liefst vijftien van die gebieden hebben de Natura2000-status en genieten dus Europese bescherming. Red Gelderland wil op haar eigen wijze bijdragen aan het behoud en de bescherming van deze natuurgebieden.

Ook jonge mensen maken zich zorgen: hoe leefbaar is de wereld straks nog? Red Gelderland vindt het geven van goede informatie uiterst belangrijk. Daarvoor zijn onder meer een goede website en flyers nodig.


Deze site is in ontwikkeling en zal de komende tijd regelmatig worden bijgewerkt. De Werkgroep Red Gelderland bedankt u bij voorbaat voor uw begrip.