‘LELYLIES – ZWARTBOEK LELYSTAD AIRPORT’


AANLEIDING

De aanleiding voor ‘Lelylies – Zwartboek Lelystad Airport’ is het keer op keer (jaar in, jaar uit) niet, onvolledig en/of onjuist informeren van de Tweede Kamer door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (voorheen Infrastructuur en Milieu).

OPZET

Onder regie van de Werkgroep Red Gelderland proberen we zoveel mogelijk mede-samenstellers/ondertekenaars (actiegroepen, bewonersgroepen, burgers, natuur- en milieuorganisaties e.a.) van het Zwartboek te verzamelen. We vragen dan ook om harde voorbeelden met bewijs en bronvermelding, zodat we de Kamerleden een zo compleet mogelijk overzicht kunnen bieden van politieke (dood)zonden.

DOEL

Het doel is om ‘Lelylies – Zwartboek Lelystad Airport’ aan te bieden aan, in eerste instantie, de vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Waterstaat Op korte(re) termijn is het doel ten minste opnieuw uitstel te bewerkstelligen, bij voorkeur afstel. Doordat de leden van de Tweede Kamer in één document een overzicht hebben, kunnen zij wellicht (meer) draagvlak creëren voor een parlementair onderzoek of zelfs een parlementaire enquête naar, ten minste, Lelystad Airport en bij voorkeur naar het hele dossier luchtvaart. Op langere termijn willen we proberen een ‘Zwartboek Luchtvaart’ samen te stellen met een vergelijkbare opzet.

INHOUD

Een chronologisch overzicht met een opsomming van harde feiten waaruit blijkt dat de Tweede Kamer niet, onvolledig en/of onjuist is geïnformeerd door het ministerie van IenW. Om een idee te geven van de informatie die we zoeken, staat hieronder vast een aantal voorbeelden.

Alle informatie kan worden aangeleverd via het e-mailadres: zwartboek@redgelderland.nl
Indien gewenst, worden bijdragen anoniem verwerkt.

CHRONOLOGISCH-OVERZICHT-Lelylies-tabel-website

BIJLAGEN – ACHTERGRONDINFORMATIE/BRONNEN

Bijlage 1. Bron: https://twitter.com/RedGelderland/status/1151553641133891584

Bijlage 4.

Bijlage 13a.

Bijlage 13.b

Bijlage 10.